K tradicím české sociální pedagogiky - Jůzl, Miloslav, 1949- (Univerzita Jana Amose Komenského, 2017)
Autor se zabývá nejen minulostí, ale i současnými tendencemi v sociální pedagogice. Jako originální rámec pro jejich prezentaci si zvolil nástin významných akademických pracovišť a jejich reprezentantů.