Mezinárodní politika - Krejčí, Oskar, 1948- (Ekopress, 2001)
Mimořádné komplexní dílo poradce předsedů čs. federální vlády má jasnou vlastní koncepci a velmi solidní materiálovou základnu. Soustřeďuje se výhradně na tu část mezinárodních vztahů, které mají politický charakter. V obecné rovině rozebírá také nejrůznější teorie mezinárodní politiky. Nevěnuje se ekomice, sociální problematice, kultuře atd.