Co je to populismus? - Müller, Jan-Werner, 1970- (Dybbuk, 2017)
Autor, německý politolog, se snaží specifikovat a konkrétněji uchopit populismus, který se v poslední době dokázal dostat k moci hned na několika místech (Venezuela, Turecko, USA, Maďarsko, Polsko), případně má silnou opoziční roli (Nizozemsko, Francie). Populismus pak definuje zejména jako moralistické chápání politiky vymezující se vůči údajně zkorumpovaným elitám, jako trvalý stín zastupitelské demokracie, který se "holisticky" prezentuje jakožto nezpochybnitelný hlas a vůle tzv. lidu, což vede ke zjevnému antipluralismu a podkopávání principů liberální demokracie.
Keywords: populismus; extremismus; radikalismus; politická kultura; politická komunikace; filozofie politiky; populism; extremism; radicalism; political culture; communication in politics; philosophy of politics; studie; studies