Paměť - expozice - ukládání : muzealizace dějin v česko-německo-slovenském kontextu - Kováč, Dušan, 1942-; Řezník, Miloš, 1970-; Schulze Wessel, Martin, 1962- (Česko-německá komise historiků : Masarykův ústav a Archiv AV ČR, v.v.i., 2017)
Sborník příspěvků, které se věnují tématu zpracování dějin československo-německých vztahů v rámci muzejních institucí. Jednotlivé studie se zaměřují mj. na období druhé světové války, na holokaust či na sudetoněmeckou problematiku.
"Pro Česko-německou komisi historiků vydal Masarykův ústav a Archiv AV ČR, v.v.i."--Tiráž
Keywords: 20.-21. století; vyrovnání se s minulostí; Češi a Němci -- 20.-21. století; Slováci a Němci -- 20.-21. století; muzejnictví -- Česko; muzejnictví -- Slovensko; muzejnictví -- Německo; coming to terms with the past; Czechs and Germans -- 20th-21st centuries; Slovaks and Germans -- 20th-21st centuries; museum management -- Czechia; museum management -- Slovakia; museum management -- Germany; sborníky konferencí; proceedings of conferences