Doba jedová 9. - Taubes, Gary, 1956- (Stanislav Juhaňák - Triton, 2018)
Kniha ukazuje, že cukr - jak sacharóza (řepný, třtinový, kozumní cukr), tak vysokofruktózový kukuřičný sirup - představuje hlavní příčinu chronických onemocnění.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: bílý cukr -- zdravotní aspekty; civilizační nemoci; komplikace (lékařství); zdravotní stav obyvatelstva; white sugar -- health aspects; civilization diseases; complications of diseases; population health status; populárně-naučné publikace; popular works