Osobní doprava

Publikace přibližuje klíčové aspekty osobní dopravy, tj. ekonomické, provozní, infrastrukturní a legislativní, a to z pohledu provozovatele. Přináší ucelený pohled na problematiku osobní dopravy.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Zelený, Lubomír (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: V Praze : C.H. Beck, 2017
Edition: Vydání první
Subjects:
ISBN: 9788074006814
Physical Description: xxi, 213 stran ; 25 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Publikace přibližuje klíčové aspekty osobní dopravy, tj. ekonomické, provozní, infrastrukturní a legislativní, a to z pohledu provozovatele. Přináší ucelený pohled na problematiku osobní dopravy.
Zabývá se základními charakteristikami dopravního sektoru i ekonomickou analýzou dopravy. Přibližuje dopravní politiku, její rámcové podmínky, energetické i ekologické aspekty, pracovní a sociální podmínky v dopravě atd. Jedna z kapitol je věnována také logistice v osobní dopravě. Pozornost je zaměřena také na infrastrukturní a suprastrukturní předpoklady osobní dopravy včetně evropské dopravní politiky a transevropských dopravních sítí. Samostatné kapitoly jsou věnovány jednotlivým druhům osobní dopravy, a to silniční, železniční, letecké, vodní a také městské hromadné dopravě. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Bibliography: Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
ISBN: 9788074006814