Zavádění formativního hodnocení : praktické techniky pro základní a střední školy - Wiliam, Dylan; Leahy, Siobhán (ve spolupráci s nakladatelstvím Martina Romana a projektem Čtení pomáhá vydala EDUkační LABoratoř, z.s., 2016)
Text se zaměřuje na praktické aspekty realizace a udržení rozvoje formativního hodnocení ve třídě. Určeno učitelům, kteří chtějí zlepšit své výukové postupy právě technikami formativního hodnocení.
Keywords: formativní hodnocení; vyučovací metody; základní školy; střední školy; pedagogická evaluace; sebehodnocení žáků; formative assessment; teaching methods; elementary schools; secondary schools; educational evaluation; self-rating of school children; metodické příručky; dotazníky; methodological manuals; questionnaires