Dantův klub - Pearl, Matthew, 1975- (Mladá fronta, 2005)
Nečekaná vražda soudce Healeye otřese celým městem. Způsob, jakým byl soudce zavražděn, je i na zdejší mordpartu trochu moc. Ve stejnou dobu se skupinka učenců pokouší pořídit první americký překlad Božské komedie. Začínají se však ukazovat jisté indicie, které dokazují, že nejsou jediní, kteří Alighieriho knihu znají.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: americké romány; detektivní romány; American fiction; detective novels