Revival - King, Stephen, 1947- (Beta, 2015)
Duchovní metodistické církve Charles Jacobs přichází do malého městečka se svou krásnou ženou a malým synem. Ujímá se svého úřadu a vše naznačuje, že má před sebou slibnou kněžskou kariéru. S Jacobsem se spřátelí místní chlapec Jamie Morton, který ho neúnavně navštěvuje na jeho farnosti. Situace se dramaticky promění ve chvíli, kdy po hrůzné dopravní nehodě zahyne Jacobsova manželka i s dítětem. Tehdy Jacobs ve strašlivém rouhačském kázání prokleje Boha a poté opustí městečko. Neodnáší si nic kromě vášně pro výzkum elektrické energie, kterou se po celý život zabýval. Po smrti svých nejbližších se Jacobs změní k nepoznání, jeho experimenty a pokusy s elektřinou nabývají na intenzitě, nic jiného ho nezajímá a tomuto výzkumu se věnuje až s maniakální posedlostí. Zhruba po dvaceti letech se Jamie s Jacobsem opět setkává: ten se pokouší aplikovat své poznatky na metodě zvláštní elektroléčby, kterou se mu podaří uzdravit některé těžce nemocné pacienty. Nikdo ovšem netuší, že v této Jacobsově praktické léčbě jsou ukryty i tragické vedlejší účinky...
Keywords: americké romány; horory (romány); American fiction; horror novels