Darwinova černá skříňka - Behe, Michael J., 1952- (Návrat domů, s.r.o., 2017)
Dnešní biologové věří, že na všechny dosud nezodpovězené otázky - jako například jak vznikl život na Zemi - naleznou odpovědi v souladu s darwinismem. Považují Darwinovu evoluční teorii za spolehlivé vysvělení. Ovšem, je tomu opravdu tak? Kniha naznačuje, že nastal čas, aby si i vědci uvědomili, jaké nové a vzrušující možnosti se před nimi otevírají. Stěžejní body autorovy argumentace totiž spadají do oblasti dvou poměrně velmi mladých vědeckých oborů: mikrobiologie a biochemie. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: evoluce (biologie); evoluční teorie; darwinismus; vznik života; molekulární biologie; evolution (biology); evolutionary theories; darwinism; life origin; molecular biology; populárně-naučné publikace; popular works