Přítomnost minulosti : morfická rezonance a zvyky přírody - Sheldrake, Rupert A., 1942- (ANAG, 2017)
Rozvíjí a aktualizuje Teorii morfické rezonance, zpochybňuje základní předpoklady moderní vědy. Autor předkládá teorii, že všechny přírodní systémy, od krystalů po lidskou společnost, dědí kolektivní paměť, která ovlivňuje jejich formu a chování.
Terminologický slovník
Keywords: vznik života; evoluce (biologie); evoluce (biologie) -- filozofické aspekty; genomika; morfogeneze; evoluční psychologie; sociální chování; sociální chování živočichů; sociální paměť; filozofie biologie; life origin; evolution (biology); evolution (biology) -- philosophical aspects; genomics; morphogenesis; genetic psychology; social behavior; social behavior in animals; social memory; philosophy of biology; populárně-naučné publikace; popular works