Přítomnost minulosti : morfická rezonance a zvyky přírody - Sheldrake, Rupert A., 1942- (ANAG, 2017)
Rozvíjí a aktualizuje Teorii morfické rezonance, zpochybňuje základní předpoklady moderní vědy. Autor předkládá teorii, že všechny přírodní systémy, od krystalů po lidskou společnost, dědí kolektivní paměť, která ovlivňuje jejich formu a chování.