České tradice v proměnách času : kroje - zvyky - umění - Langhammerová, Jiřina, 1939- (NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2017)
Kniha přibližuje významné hodnoty českého lidového umění a tradic z pohledu běhu času. Sleduje dvě základní linie, průběh lidského života a kalendářního roku.
Keywords: lidové oděvy -- Česko; lidové zvyky -- Česko; lidové tradice -- Česko; lidové umění -- Česko; folklor -- Česko; ethnic costume -- Czechia; folk customs -- Czechia; folk traditions -- Czechia; folk art -- Czechia; folklore -- Czechia; monografie; monographs