České tradice v proměnách času : kroje - zvyky - umění - Langhammerová, Jiřina, 1939- (NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2017)
Kniha přibližuje významné hodnoty českého lidového umění a tradic z pohledu běhu času. Sleduje dvě základní linie, průběh lidského života a kalendářního roku.