Islámská kultura a její reflexe v Českých zemích - Gombárová, Jana (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2017)
Analýza arabské a muslimské komunity v Čechách probíhá na základě osobních interview s jejími členy, pozornost je věnována rovněž historii Společnosti česko-arabské a vzniku a činnosti Česko-arabské obchodní komory. Vzhledem k aktuálnosti problematiky islámu v Evropě je monografie určena nejen odborné, ale i širší veřejnosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: 21. století; 20.-21. století; islámská kultura; kulturní vlivy (arabské) -- Česko; islám a společnost -- Česko -- 21. století; islám a společnost -- Evropa; dialog kultur -- 21. století; kulturní konflikt; multikulturalismus; nevládní instituce a organizace -- Česko -- 21. století; Islamic culture; culture's influence (Arabic) -- Czechia; Islam and society -- Czechia -- 21st century; Islam and society -- Europe; dialogue of cultures -- 21st century; cultural conflict; multiculturalism; non-governmental institutions and organizations -- Czechia -- 21st century; Česko -- kulturní vztahy; arabské země -- kulturní vztahy; Czechia -- cultural relations; Arab countries -- cultural relations; monografie; monographs