Islámská kultura a její reflexe v Českých zemích - Gombárová, Jana (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2017)
Analýza arabské a muslimské komunity v Čechách probíhá na základě osobních interview s jejími členy, pozornost je věnována rovněž historii Společnosti česko-arabské a vzniku a činnosti Česko-arabské obchodní komory. Vzhledem k aktuálnosti problematiky islámu v Evropě je monografie určena nejen odborné, ale i širší veřejnosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.