Obsahuji davy : o mikrobech v nás, kolem nás a o jejich fascinujícím vlivu na náš život - Yong, Ed, 1981- (Jan Melvil Publishing, 2017)
Každý živočich, ať už člověk, sépie nebo vosa, je domovem milionů bakterií a dalších mikrobů. Ed Yong ponouká k tomu, abychom se na sebe a své zvířecí společníky podívali v novém světle - ne jako na jedince, ale spíše jako na vzájemně propojené a závislé davy, kterými nepochybně jsme. Mikrobi v našem těle jsou součástí našeho imunitního systému a chrání nás před chorobami. V hlubokých oceánech se nacházejí záhadní tvorové bez úst a střev, kterým veškerou energii zajišťují mikrobi. Bakterie poskytují sépiím pláště neviditelnosti, pomáhají škůdcům likvidovat lesy a umožňují parazitům způsobovat nemoci postihující miliony lidí. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: lidské tělo; mikroorganismy; mikrobiomy; mikroflóra trávicího ústrojí; symbióza; zdraví a nemoc; genetika mikroorganismů; imunobiologie; human body; microorganisms; microbioms; alimentary tract microflora; symbiosis; health and disease; microbial genetics; immunobiology; populárně-naučné publikace; popular works