Příběhy věcí : 100 artefaktů za posledních 100 let - Nováková, Petra, 1986- (Labyrint, 2017)
Publikace vypráví příběhy sta artefaktů, které se váží ke kulturním dějinám naší země v posledním století (1918-2018). Vizuální materiál doprovází krátké eseje, v nichž se střídá odborný přístup historiků či antropologů s osobním přístupem pamětníků.
Keywords: 1918-2017; 20.-21. století; společnost -- Česko -- 20.-21. století; společnost -- Československo; kultura -- Česko -- 20.-21. století; kultura -- Československo; životní styl -- Česko -- 20.-21. století; životní styl -- Československo; všeobecnosti a zajímavosti -- Česko -- 20.-21. století; všeobecnosti a zajímavosti -- Československo; society -- Czechia -- 20th-21st centuries; society -- Czechoslovakia; culture -- Czechia -- 20th-21st centuries; culture -- Czechoslovakia; life style -- Czechia -- 20th-21st centuries; life style -- Czechoslovakia; facts and features -- Czechia -- 20th-21st centuries; facts and features -- Czechoslovakia; přehledy; populárně-naučné publikace; surveys; popular works