Příběhy věcí : 100 artefaktů za posledních 100 let - Nováková, Petra, 1986- (Magnus art, 2017)
Publikace vypráví příběhy sta artefaktů, které se váží ke kulturním dějinám naší země v posledním století (1918-2018). Vizuální materiál doprovází krátké eseje, v nichž se střídá odborný přístup historiků či antropologů s osobním přístupem pamětníků.