Druhý exil Edvarda Beneše : fotografie z let 1938-1945 - Bílek, Jan, 1972-; Kuklík, Jan, 1967-; Maršoun, Erik; Němeček, Jan, 1963 květen 30.- (Historický ústav Akademie věd ČR, v.v.i. : Právnická fakulta Univerzity Karlovy : Ústav T.G. Masaryka, o.p.s., 2016)
Koncepčně kniha představuje jednofondovou edici vybraného fotografického archivního materiálu chronologicky seřazeného. Edice představuje 99 autentických fotografií pořízených z černobílých pozitivů. Kniha začíná velkou vstupní studií spoluautorů Jana Kuklíka a Jana Němečka o Benešově zahraniční i vnitřní politice v exilu, následuje ediční úvod Jana Bílka a poznámky Erika Maršouna k vybraným fotografiím včetně obsáhlého anglického resumé. Nakladatelská anotace.