Bio odrůdy révy vinné - Pavloušek, Pavel (Grada Publishing, 2016)
Monografie z pera našeho předního odborníka na pěstování révy vinné nabízí přehlednou formou všechny potřebné informace o pěstování a výrobě vína z domácích i zahraničních rezistentních odrůd. Hlavní částí publikace je popis vícenež 150 odrůd révy vinné vhodných pro ekologické pěstování. Podrobněji jsou popsány odrůdy českého původu, jejich pěstitelské a enologické vlastnosti, chuťový profil, a to včetně fotografické dokumentace. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: réva vinná; odrůdy zemědělských plodin; ekologické zemědělství; grape vine; crops varieties; ecological agriculture; monografie; monographs