Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti : historie, ekonomie a technologie kryptoměn, stručná příručka pro úplné začátečníky - Stroukal, Dominik, 1987-; Skalický, Jan (Grada Publishing, 2018)
Bitcoin (zkráceně BTC) je nejznámější digitální měna, která vznikla v roce 2009. Jedná se také o stejnojmennou internetovou platební síť, ve které se Bitcoin používá jako měna. Oba autoři jsou českými odborníky na kryptoměny obecně a jejich příručka je pro začátečníky ideálním úvodem do světa Bitcoinu a souvisejících technologií. Kniha zkoumá minulý i současný vývoj a naznačuje budoucí ekonomické dopady.
Obsahuje rejstřík
Keywords: bitcoin; virtuální měna; virtual money; příručky; handbooks and manuals