Jak překonat strach, úzkost, paniku, fobie

Příručka německé psychoterapeutky, v níž radí, jak poznat a překonat strach a jeho různé projevy (sociální fobie, panická porucha, úzkostná porucha apod.)

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Wolf, Doris (Author)
Other Authors: Peláková, Lucie, 1968- (Translator)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Grada, 2018
Edition: První vydání
Subjects:
ISBN: 9788027106189
Physical Description: 205 stran ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Příručka německé psychoterapeutky, v níž radí, jak poznat a překonat strach a jeho různé projevy (sociální fobie, panická porucha, úzkostná porucha apod.)
V první, teoretické části, autorka vysvětluje, odkud strach pochází a jak se projevuje. Ve druhé části přináší rady a tipy, jak svůj strach odbourat. Ve třetí části popisuje základní formy strachu (např. agorafobie, panická porucha, fobie z věcí a míst, sociální fobie, generalizovaná úzkostná porucha) a konkrétní strategie jejich zvládnutí. V další části se věnuje pozitivnímu myšlení a celkové změně životního postoje. V textu jsou také uvedeny případové studie z autorčiny praxe, příklady, odpovědi na otázky, texty v rámečcích, užitečné tipy, cvičení apod. V poslední části jsou představeny další případové studie, v nichž klienti sdílejí své zkušenosti se strachem a odpovídají na autorčinu otázku, co jim při zvládání strachu nejvíce pomohlo.
Item Description: Přeloženo z němčiny
ISBN: 9788027106189