Čachtická paní - Nižnánsky, Jozef, 1903-1976 (Petrklíč ; NIKY, 1996)
Historický román o sadistické šlechtičně Alžbětě Báthoryové, která si chtěla uchovat mládí a krásu koupelemi v krvi svých mladých poddaných.
Vysvětl.
Keywords: Báthory, Alžběta, -- hraběnka, -- 1560-1614; romány