Nevinný : vražda a nespravedlnost na malém městě

Autentický román vznikl na základě skutečného příběhu z 80. let 20. století, kdy došlo k tragickému justičnímu omylu a k smrti byl odsouzen mladý nadějný baseballista, který v následujících letech prožil neuvěřitelné psychické útrapy v cele smrti.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Grisham, John, 1955- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: V Praze : Knižní klub, 2008
Subjects:
ISBN: 9788024222370
Physical Description: 390 s., [8] s. obr. příl. : il., portréty ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Autentický román vznikl na základě skutečného příběhu z 80. let 20. století, kdy došlo k tragickému justičnímu omylu a k smrti byl odsouzen mladý nadějný baseballista, který v následujících letech prožil neuvěřitelné psychické útrapy v cele smrti.
Dospívající chlapec z malého městečka v Oklahomě, Ronald Williamson, byl hvězdou místního baseballového mužstva a otevírala se před ním vynikající sportovní kariéra. Sláva mu ale stoupla do hlavy, pitky s přáteli, flámy s děvčaty a různé mladické výtržnosti slibně nastartovanou kariéru ukončily. S tím se Ron těžko vyrovnával a jeho výstřednosti se stupňovaly. V městečku došlo v roce 1982 k brutální vraždě mladé servírky a pět let poté byli díky své špatné pověsti na základě velmi chatrných nepřímých důkazů z vraždy obviněni Ron a jeho přítel Dennis. Přestože se ani jeden nikdy nepřiznal, Dennis byl odsouzen na doživotí a Ron jako hlavní pachatel k trestu smrti. V cele smrti pak strávil Ron více jak deset let, než byl díky úmorné práci advokátů, rodiny a přátel osvobozen. Po propuštění, k němuž došlo až v roce 1999, prožil zbytek života v nejrůznějších pečovatelských ústavech, kde zápasil s duševní chorobou a zemřel v jedenapadesáti letech jako oběť justičního omylu.
Item Description: Přeloženo z angličtiny
ISBN: 9788024222370