Postřižiny - Hrabal, Bohumil, 1914-1997 (Mladá fronta, 2005)
Očima hrdinky vyprávění ožívají figurky malého města a jednotlivé epizody, v nichž jde především o nekonvenční husarské kousky této nezkrotné mladé ženy, podávají obraz zkostnatělé měšťanské společnosti, která s laskavou shovívavostí posuzuje výstřelky krásné správcovy manželky. Autor podává záměrně idylický obraz založený na vlastních vzpomínkách, umocněný jiskřivou fantazií a jazykovou originalitou.
Samostatně neprodejná příloha týdeníku MF Plus v akci Léto s Bohumilem Hrabalem
Keywords: české prózy; Czech prose