Šíleně smutné povídky - Boučková, Tereza, 1957- (Odeon, 2013)
Krátké "docela obyčejné" příběhy o obyčejných lidech zachycují to, po čem lidé touží: lásku, přátelství, klid, obnovení vyhaslého manželství..., s čím se vyrovnávají - ztrátu blízkého člověka, nepřízeň osudu, samotu. Leckdy příběhy v sobě nesou ironii osudu. Spojuje je atmosféra smutku, konkrétního nebo jen lehce nostalgického, a paradoxní zakončení, leckdy v nejasném náznaku.
Keywords: české povídky; Czech short stories