Posilování kloubní kondice : centračně-stabilizační cvičení - Tlapák, Petr, 1946- (ARSCI, 2014)
Klasické posilovací cviky, dřepy, pozvedy, tlaky či tahy se zátěží, shyby a jejich imitace na kladce. Používání posilovacích strojů, kladek a činek je podobné jako v knize Tvarování těla pro muže a ženy. Více se vychází z podstaty fungování hybného systému, ze stabilizace kloubů a jejich řízení. Toto cvičení podpoří klouby a dýchací systém i zdraví člověka jako celku.