Spirituální péče o nemocné a umírající

Poskytovatelé spirituální péče jsou lidé s různou náboženskou zkušeností a s různou církevní praxí. Přesto jsou v mnohém ve velmi podobné situaci. Proto se autor v této knize snaží postupovat od obecného ke specifickému; nejprve se zaměřuje na to, co je ve spirituální péči obecně platné prakticky u...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Opatrný, Aleš, 1944- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Červený Kostelec : Pavel Mervart, 2017
Series: Bibliotheca theologica
Subjects:
ISBN: 9788074652691
Physical Description: 175 stran ; 19 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Poskytovatelé spirituální péče jsou lidé s různou náboženskou zkušeností a s různou církevní praxí. Přesto jsou v mnohém ve velmi podobné situaci. Proto se autor v této knize snaží postupovat od obecného ke specifickému; nejprve se zaměřuje na to, co je ve spirituální péči obecně platné prakticky u všech, a teprve v druhé části přibližuje specifičtější témata z křesťanské a také výslovně katolické teologie i pastorační praxe. Pomoci se má dostat každému vážně nemocnému, a to na úrovni a ve formě, která odpovídá jeho životním postojům a okamžitému stavu. Proto se má pomáhající snažit nemocnému porozumět a nevnucovat mu svou vlastní cestu. Nakladatelská anotace. Kráceno.
V zásadě všichni vážně nemocní potřebují chápající lidskou blízkost, rozhovory a posílení toho, co je v jejich životě hluboké, nosné a cenné. Tedy péči o to, co dnes zpravidla nazýváme spirituálními potřebami a spirituální oblastí.
Bibliography: Obsahuje bibliografie a bibliografické odkazy
ISBN: 9788074652691