O původu kultury : biologické, antropologické a historické koncepce kulturní evoluce - Ovčáčková, Lenka, 1977- (Academia, 2017)
Hlavním cílem knihy je seznámit čtenáře s problematikou biologických a evolučních teorií kultury.
Keywords: kultura -- mezioborový kontext; evoluční teorie; antropologie; kulturologie; culture -- interdisciplinary context; evolutionary theories; anthropology; culturology; kolektivní monografie; collective monographs