Povaha dnešní krize - Krejčí, Oskar, 1948- (East Publishing, 1998)
Autor se snaží hledat odpovědi na různé politické doktriny a teorie o člověku, společnosti a státu 90. let, zabývá se i světonázorovými tematy, jako je rovnost, svoboda a spravedlnost. Jeho premisy a kritická východiska jsou zajímavé, formulace ostré, ale chmurné závěry, naštěstí, každého čtenáře nepřesvědčí o autorově pravdě. Záv.
Keywords: ekonomická transformace -- Evropa střední a východní; společenská transformace -- Evropa střední a východní; postkomunismus; economic transformation -- Europe, Central and Eastern; social transformation -- Europe, Central and Eastern; post-communism; studie; studies