Pradávná medicína : kořeny medicíny z dávné minulosti - Storl, Wolf-Dieter, 1942- (Fontána, 2016)
Autor se zaměřuje na tzv. tradiční evropskou medicínu, která má původ u paleolitických lovců. Dále popisuje dějiny přírodního léčitelství u neolitických rolníků, indoevropských nomádů, tzv. lesních národů (Keltů, Germánů, Slovanů), v období křesťanského středověku atd. Všímá si např. jejich pohledu na nemoc, šamanismu, léčivých rituálů, symbolů, alchymie, působení svatých na léčení nebo přináší slovníček arabských medicínských výrazů. Stručně si všímá i medicínských systémů z jiných kulturních oblastí (tradiční čínská medicína, ájurvéda, prérijní indiáni). V textu se nachází množství popisů účinků jednotlivých bylin, recepty na bylinné čaje apod.