ABC intonace a sluchové analýzy - Zenkl, Luděk, 1926-2012 (Bärenreiter, 2017)
Kromě úvodních metodických poznámek a vstupních testů je látka probírána postupně, od stupnic přes intervalovou metodu intonace a sluchové analýzy, chromatiku, modulace a akordy až k rytmickému výcviku. Učebnice je vydávána po smrti autora (zemř. 2012), za přispění rodiny a přátel.
Keywords: intonace (hudba); hudební sluch; studium a výuka; intonation (music); musical ear; study and teaching; metodické příručky; methodological manuals