K čemu je dobrá válka? : konflikty a pokrok civilizace - Morris, Ian, 1960- (Argo : Dokořán, 2017)
Britský historik a archeolog zkoumá ve své monografii roli válek v dějinách civilizace.
Keywords: válka a společnost; vojenské dějiny; sociologie války; war and society; military history; military sociology; monografie; monographs