Smáli se Galileovi : jak velcí vynálezci vytřeli zrak svým kritikům - Jack, Albert, 1964- (Vyšehrad, 2017)
Když Galileo poprvé přišel s myšlenkou, že Země není středem vesmíru, tak se mu vysmáli. Telefon byl ústy ředitele Britské pošty odmítnut jako bezvýznamná hračka se slovy: "Díky, máme skvělé poslíčky." Jednatel společnost IBM si myslel, že na celém světě se prodá maximálně pět počítačů. A o tom je celá tato kniha - o tom, jak si někdo někde řekl: "Tohle by se dalo udělat líp", a pak strávil roky vymýšlením. Jak často musel slyšet slova: "To nebude fungovat!" Někdy se už nelze dopátrat, jak to bylo, ale u spousty vynálezů víme přesně, kdo je objevil a jak. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: objevitelé a vynálezci; objevy a vynálezy; vědecké omyly; kuriozity, rekordy a zajímavosti; dějiny vědy; inventors; discoveries and inventions; scientific errors; curiosities, records and wonders; history of science; populárně-naučné publikace; popular works