Smáli se Galileovi : jak velcí vynálezci vytřeli zrak svým kritikům

Když Galileo poprvé přišel s myšlenkou, že Země není středem vesmíru, tak se mu vysmáli. Telefon byl ústy ředitele Britské pošty odmítnut jako bezvýznamná hračka se slovy: "Díky, máme skvělé poslíčky." Jednatel společnost IBM si myslel, že na celém světě se prodá maximálně pět počítačů. A...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Jack, Albert, 1964- (Author)
Other Authors: Florianová, Petra (Translator)
Format: Book
Language: Czech
Published: V Praze : Vyšehrad, 2017
Edition: Vydání první
Subjects:
ISBN: 9788074298073
Physical Description: 236 stran ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Když Galileo poprvé přišel s myšlenkou, že Země není středem vesmíru, tak se mu vysmáli. Telefon byl ústy ředitele Britské pošty odmítnut jako bezvýznamná hračka se slovy: "Díky, máme skvělé poslíčky." Jednatel společnost IBM si myslel, že na celém světě se prodá maximálně pět počítačů. A o tom je celá tato kniha - o tom, jak si někdo někde řekl: "Tohle by se dalo udělat líp", a pak strávil roky vymýšlením. Jak často musel slyšet slova: "To nebude fungovat!" Někdy se už nelze dopátrat, jak to bylo, ale u spousty vynálezů víme přesně, kdo je objevil a jak. Nakladatelská anotace. Kráceno.
V knížce britského historika a spisovatele se dočtete příběhy nejrůznějších vynálezů a vynálezců, kteří navzdory pochybnostem svých souputníků uspěli a změnili svět.
ISBN: 9788074298073