Kde se vzaly symboly : stručná historie matematického zápisu od starověku k dnešku - Mazur, Joseph, 1942- (Universum (Knižní klub), 2017)
Příběh vývoje systému matematické notace od Indie, Arábie až po Evropu do 16. stol. i po něm.