Léto na krásném bílém koni - Saroyan, William, 1908-1981 (Práce, 1981)
Autor v nich vypráví o životě a problémech arménského chlapce z přistěhovalecké rodiny, jeho příbuzných a řady obyčejných chudých lidí převážně přistěhovalců do USA. Povídky jsou napsány s láskou a porozuměním pro lidské slabosti, plné moudrosti a životního optimismu.
Frontispis
Obálku s použitím kresby ilustrátora navrhl Václav Kučera
88500 výt.
Keywords: americké povídky; American short stories