Kámen a bolest - Schulz, Karel, 1899-1943 (Československý spisovatel, 1976)
Román zobrazuje tvůrčí zápas a životní osudy slavného renesančního umělce Michelangela Buonarrotiho.
Keywords: Michelangelo Buonarroti, -- 1475-1564; 15.-16. století; 1475-1564; výtvarní umělci -- Itálie -- 15.-16. století; artists -- Italy -- Italy -- 15th-16th centuries; české romány; biografické romány; historické romány; Czech fiction; biographical novels; historical novels