Mne soudila noc ; Skalpel, prosím - Stýblová, Valja, 1922-2020 (Československý spisovatel, 1990)
Dvě psychologické prózy jsou zasvěcenou výpovědí o etických otázkách medicínské praxe a smyslu lékařského poslání.
Keywords: české romány; psychologické romány; Czech fiction; psychological novels