Mne soudila noc ; Skalpel, prosím - Stýblová, Valja, 1922-2020 (Knihovna české prózy 1945-1985, 1990)
Dvě psychologické prózy jsou zasvěcenou výpovědí o etických otázkách medicínské praxe a smyslu lékařského poslání.