Kámen a pírko - Shaw, Patricia, 1928- (Ikar, 2010)
Dramatický příběh mladé Angličanky, která koncem 19. stol. přijíždí do Austrálie, kde těžce přivyká cizímu prostředí a teprve po čase zakotví v místní společnosti.