Jak si smrt došla pro kata : a další mordy z dob c.k. a první republiky - Martínek, Miloslav, 1943- (Cosmopolis, 2015)
Autor na základě archivních dokumentů líčí příběhy lidí, které chamtivost či psychická porucha přivedly před soudní porotu, do vězení nebo až na samotnou šibenici.
Keywords: 19.-20. století; kriminální případy -- Česko -- 19.-20. století; vraždy -- Česko -- 19.-20. století; criminal cases -- Czechia -- 19th-20th centuries; murders -- Czechia -- 19th-20th centuries; literatura faktu; non-fiction