Jak si smrt došla pro kata : a další mordy z dob c.k. a první republiky - Martínek, Miloslav, 1943- (Cosmopolis, 2015)
Autor na základě archivních dokumentů líčí příběhy lidí, které chamtivost či psychická porucha přivedly před soudní porotu, do vězení nebo až na samotnou šibenici.