Řezárna - Welsh, Louise, 1965- (Argo, 2006)
Na obrázku je, jak se hlavní hrdina domnívá, mrtvá nahá dívka. Rilke rozjíždí soukromé pátrání, při kterém zjišťuje, že sexuální choutky některých mužů nejsou zrovna obvyklé. Především však chce zjistit, byla-li mladá dívka z fotografie skutečně zabita, nebo je-li na fotce předstírána smrt a proč. Hlavní hrdina nachází nečekané souvislosti, především pak ve společnosti tzv. úctyhodných mužů, kteří vedou zdánlivě ctnostný a společensky uspokojivý život.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: skotské romány (anglicky); detektivní romány; Scottish fiction (English); detective novels