Stoner - Williams, John, 1922-1994 (Kniha Zlín, 2015)
Děj knihy je zasazen do 1. poloviny 20. století. Hrdina William Stoner, ač vyrostl v chudé farmářské rodině, vystuduje anglickou literaturu a zůstává učit na univerzitě jako asistent, milující své povolání i bez vyhlídek na velkou kariéru. Jeho frustraci z nešťastného manželství a univerzitních pletich prosvětluje láska k literatuře, pár přátel a milostný vztah s mladou učitelkou; pak přichází samota, smíření a smrt. Neobyčejný příběh jednoho zdánlivě obyčejného, přesto naplněného života.
Keywords: americké romány; American fiction