Falzifikátoři

Absurdně laděný román o tajné společnosti, která se s vysokou profesionalitou zabývá sofistikovaným falšováním reality, je i svérázným satirickým zamyšlením nad silou informací v moderní společnosti.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Bello, Antoine, 1970- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Zlín : Kniha Zlin, 2013
Edition: Vyd. 1.
Series: Fleet
Subjects:
ISBN: 9788074731082
Physical Description: 417 s. ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Absurdně laděný román o tajné společnosti, která se s vysokou profesionalitou zabývá sofistikovaným falšováním reality, je i svérázným satirickým zamyšlením nad silou informací v moderní společnosti.
Mladý Islanďan Sliv nastupuje práci, jak se domnívá, u ekologické poradní společnosti. Hned při prvním úkolu ale narazí na několik nesrovnalostí v drobných faktech a vede o nich se svým nadřízeným debatu, která vyústí v nabídku tajné práce pro společnost KFR, Konsorcium pro Falzifikaci Reality. Úkolem této společnosti je vytvářet a do nejmenších informačních detailů dotahovat neexistující kauzy, které ve výsledku mohou významně pohnout světovým veřejným míněním. Nabídka Sliva zaujme a zakrátko je na světě jeho první scénář - případ křováckého kmene, vytlačovaného ze svého území velkou důlní společností. Nezkušený Sliv se ale prohřeší proti přísným bezpečnostním pravidlům KFR a problém je na světě, k velké radosti Leny Thorsenové, Slivovy maximálně ctižádostivé kolegyně a soupeřky... Absurdní informační thriller staví na nosném nápadu a napínavém ději, při němž čtenář stále zůstává na pochybách o skutečných cílech tajných falzifikátorů. Svou sugestivitou a využitím mnoha reálných historických otazníků (např. kolem objevení Ameriky, Lajky ve vesmíru nebo vraždy J.F.Kennedyho) nabízí i zamyšlení nad tím, nakolik se podobné manipulace skutečně mohou realizovat.
ISBN: 9788074731082