Nizozemě - O'Neill, Joseph, 1964- (Kniha Zlin, 2009)
Pro hlavního hrdinu, Hanse van den Broeka a jeho mladou rodinu se stane osudným útok na Světové obchodní centrum 11. září. Mladá žena pocházející z Anglie se začne bát v ulicích, nejistota klíčí i uvnitř manželského svazku. Rachel cítí nejistotu tam, kde o ní její muž zatím nemá ani tušení. Svůj spor nakonec vyřeší odloučením. Rachel se vrací do Anglie, Hans, přistěhovalec z Holandska, zůstává v New Yorku. Kniha je záznamem jeho osamělého života, který nakonec dostává novou naději, a zároveň oslavou jednoho sportovního odvětví, jakým je kriket.
Keywords: anglické romány; English fiction