Fahrenheitova dvojčata - Faber, Michel, 1960- (Kniha Zlin, 2008)
Hrdinové jednotlivých příběhů prožívají velmi pozoruhodné chvíle. Například hrdinka jedné z povídek nezvládne tíhu mateřství a upustí dítě, které se jí náhle polámalo. V dalším příběhu přejede muž s ženou divoké skotské kočce nohy, rozhodnou se, že ji v blízkém křoví vypátrají, nakonec přijdou nejen o auto, ale i k úrazu, protože zraněné zvíře na ně zaútočí. Autor často líčí takřka sci-fi fantasii, která nemá konce. Svět je prostě místo plné nečekaných zvratů a dobrodružství.
Keywords: anglicky psané povídky; short stories in English