Land of hope : Chicago, black southerners, and the great migration - Grossman, James R. (The University of Chicago Press, 1989)
"Grossman's rich, detailed analysis of black migration to Chicago during World War I and its aftermath brilliantly captures the cultural meaning of the movement." - Resumé vydavatele
Keywords: 20. století; vnitřní migrace -- Spojené státy americké -- 20. století; Afroameričané -- Spojené státy americké (jižní oblast) -- 20. století; internal migration -- United States -- 20th century; African Americans -- United States, Southern -- 20th century; Spojené státy americké -- dějiny -- 20. století; Spojené státy americké (jižní oblast) -- dějiny -- 20. století; Chicago (Illinois) -- dějiny -- 20. století; monografie; elektronické knihy; monographs; electronic books